Bersama KRU Beaufort

Image

 

Asalammualaikum .. sengaja ana karang satu coretan inie hanyalah sekadar ingin berkongsi pengalaman ana selama ana berada dalam program qiam KRUB ni kepada semua warga Komuniti Usrah PSS&KRU .. 
Alhamdulillah ♥ dan rasa bersyukur stlah dapat pergi dan sampai ke Qiam Perdana Beaufort kali ke-2 yang bertemakan Kembara Ilmu . dimana saya sendiri dapat merasakan begitu banyak pengetahuan yang saya tidak tahu .. saya dengan sahabat2 KRUKK yang seramai 8 orang hanya berhasrat hendak melawat KRUB yang rata2nya masih lagi muda dan ibarat hijau daun . tidak mahulah saya katakan yang KRUB nie ibarat baby .. hehe .. kesian plak . asyik2 lagi tu asal berucap jah ahli2 KRUB msti tak lari mengatakan “Bantulah kami ni . yalahkan kami nie masih lagi BABY ” ..
tidak begitu ya . kita semuanya sama . yang tua mahupun yang muda tidak menjadi ukuran kita untuk menyebarkan Islam itu .. yang penting kita buka minda kita untuk bersama2 kita mencapai satu matlamat yang utuh iaitu menyebarkan kru di setiap tempat masing2 dan menyebarkan Islam berdasarkan apa yang Rasulullah pernah buat . 
Hasrat sebenar KRUKK nak sertai Qiam KRUB nie hanyalah nak melawat dan memberi tunjuk ajar . tapi apa yang saya dapat rasakan pula adalah sebaliknya . dimana sambil saya dan rakan2 memberi tunjuk ajar kami juga dapat memperlajari sesuatu daripada mereka ….biarpun tidak banyak yang kami beri tunjuk ajar kepada mereka tetapi saya amat bersyukur dapat menyampaikan ilmu itu biarpun satu ayat .. sprti dalam hadis Rasulullah …

Saya mahu mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua ajk KRUB Qiam kali nie ya .. dengan tunjuk ajar antum sekalian ana dapat belajar sesuatu yang dapat memberi semangat kepada ana untuk terus bersama dalam menggerakkan KRUKK seperti yang antum sekalian lakukan .. Qiam korang biarpun simple tapi penuh dengan pengisian yang bermanfaat . korang jangan putus asa ya . sebenarnya setiap daripada korang semua punya kebolehan tersendiri yang tersembunyi dalam hati antum sekalian …cuma perlu diasah sedikit jah dengan sedkit dorongan dan bimbingan bersama orang2 yang lebih berpengalaman . cntohnya Abang Hasmadi Hasbi . antum sepatutnya perlu bersyukur mendapat orang seperti abng hasmadi kerana abg madi nie penuh dengan pengalaman dan ilmu pengetahuan yang amat bernas justeru dapat membntuk jati diri kalian dalam berprogram .. jadi silalah minta tunjuk ajar kpada abg madi ya . sprt apa yang abng madi pernah ckap dalam postmoterm itu hari . Allah sudah sediakan modul kepada kita dan gunalah ia sebaik mungkin …jadi abng madi juga adalah modul kepada antum sekalian dan insyaallah dapat membntu antum utnk menjayakan program dengan lebih mantap .. 
tidak lupa juga berterima kasih kepada Imam Muda Ali yang sanggup menyambut kami KRUKK dari stesen keretapi terus ke tapak program .. dan Abg Fazrin dari KRU Sipitang yang sanggup menghantar kami pulang … segala jasa kalian semua adalah amat berharga dan semoga ukhuwah kita semua sentiasa berkekalan atas perjuangan Islam yang kita cintai insyaallah hanya kerana Allah SWT .. 
Setakat tu je lha .. jazakallahu.k.k .. wallahualam .

 

Penulis: Nazree Munir

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s