Kem Remaja Islam !!

Kem Remaja Islam (KRIS) kini kembali. Ayuh semua remaja-remaja Islam sekalian sertai Kem Remaja Islam. Pelbagai aktiviti yang menarik menanti anda dan keunikan dijanjikan setiap tahun. Yuran yang berpatutan (RM 10.00).

Testimoni Peserta:

Assalamualaikum para sahabat yang dikasihi. Alhamdulillah Kem Remaja Islam telah berakhir dengan kegembiraan dan saya sangat gembira kerana dapat menyertainya dan terpilih untuk menyertainya.  Untuk pengetahuan kalian, dalam Kem Remaja Islam kali ini, kami (Peserta) telah disajikan dengan pelbagai aktiviti-aktiviti yang menarik seperti latihan dalam kumpulan(LDK).

Disamping itu, kami juga telah diajar beberapa sunnah Rasullullah contohnya seperti adab makan,tidur dan sebagainya. Program ini juga ada mengadakan Explorace. Pelbagai aktiviti yang menarik ada disetiap check point. Selain itu, slot muhassabah yang berbeza juga disediakan. Hati yang keras pasti tersentuh sehinggalah saya turut menangis. Alhamdulilllah dapat juga saya ambil beberapa point penting daripada malam Muhassabah tersebut untuk dijadikan panduan.

Disamping itu, program ini juga ada menjemput beberapa orang penceramah untuk mengisi minda kita. Penceramah juga sangat menarik kerana dapat menarik perhatian peserta dan AJK. Banyak yang kita boleh perolehi daripada setiap tajuk-tajuk ceramah berkenaan. Oklah, sampai disini sahajalah post saya kali ini. Next year ada KRIS saya nak join lagi, Kamu bila lagi 😀

Bagi yang berminat borang pendaftaran boleh didapatkan dibahagian bawah gambar 😀

Gambar Kem Remaja Islam 2011Image

ImageImageImageImage

BORANG KEBENARAN MENGIKUTI PROGRAM KEM REMAJA ISLAM KOTA KINABALU

2012KEPERLUAN PESERTA

TENTATIF NEWEST

~


Advertisements

3 thoughts on “Kem Remaja Islam !!

  1. as salam..sy nk btnya..klau sy bkn pelajar sekolah, mcm mna sy nk join ya..insyaALLAH dlm bln6-8 sy ada blik kk..jd ada x program yg blh sumbangkn bsama pss..sy bminat sgt ngn pss..

    • wassalam… insyaallah ada tu kak..nnt ana akn trus informkan jkalau ada apa2 program pss yg latest ye kak…^^

  2. wassalam… insyaallah ada tu kak..nnt ana akn trus informkan jkalau ada apa2 program pss yg latest ye kak…^^

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s